Особливості організації простору об'єктів екстремальних видів спорту та їх естетичного сприйняття на прикладі скейт-парків

Автор(и)

  • Alexander Prokopov Київський національний університет будівництва і архітектури, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.32347/2221-9293.2019.15.109-116

Ключові слова:

скейт-парк, композиція, скейтбордист, естетична цінність, екстремальні види спорту.

Анотація

У статті надано результати дослідження проблеми недосконалості проектованих та побудованих скейт-парків в Україні та за кордоном, яка полягає у відсутності цілісності компонентів простору скейт-парку, що негативним чином позначається на самопочутті людини та її ставленні до оточуючого середовища. У статті надано результати дослідження скейт-парків як сукупності елементів композиції, що формують образ і художню цінність для спортсменів та відвідувачів. Підкреслено практичну значимість комплексної організації скейт-парку у нерозривному зв’язку естетичної та функціональної складової.

Біографія автора

Alexander Prokopov, Київський національний університет будівництва і архітектури

Доцент архітектурного факультету

Посилання

Крушельницкий Р. О. Типологические аспекты проектирования скейт-парков / Р. Крушельницкий. // Вестник ЮУрГУ. Сер. Строительство и архитектура. – 2013. – №13. – С. 9-11.

Иванов В. А. Развитие спортивных субкультур экспериментальной направленности на региональном уровне: на примере Тюменской области : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. пед. наук : спец. 13.00.04 "Теория и методика физического воспитания, спортивной тренировки, оздоровительной и адаптивной физической культуры" / Иванов Виталий Александрович – Тюмень, 2019. – 25 с.

Desmond P. Skate Parks: A guide for landscape architects and planners / Poirier Desmond. Manhattan, Kansas: Kansas State University, 2008. – 110 с.

Крушельницький Р. О. Архітектурно-планувальна організація фізкультурно-оздоровчих споруд у структурі житлової забудови : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. арх. наук : спец. 18.00.02 "Архітектура будівель та споруд" / Крушельницький Р. О. – Львів, 2014. – 21 с.

Teodor D. Design and construction of a skateboarding recreational facility / Daskalov Teodor. – Visamäki: HAMK, 2015. – 89 с. – (Concrete Skateparks).

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Статті